Happy

Fredag!

by

Fredag idag och en "ungdomsfri" kväll och morgondag väntar. Som alla andra fredagskvällar hos oss tittar vi gårdagens Efterlyst och äter något gott.

Funderar på en tonfiskpasta med soltorkade tomater och bladspenat.
Vi har börjat äta mer vegetariskt sedan sonen träffade flickvännen som är vegetarian. Förr kunde det bli en, två gånger i månaden. Nu blir det flera gånger i veckan. Med vegetarisk menar jag att vi då utesluter allt kött men inte fisk. 

Dessutom märks det en positiv skillnad i plånboken, även om grönsaker överlag är dyrt. Att äta i säsong gör också att man sparar pengar.

Jag har även noterat att magen mår mycket bättre av att skippa köttet, speciellt det röda och att mättnadskänslan blir mer behaglig om ni förstår vad jag menar. Inte alls lika tungt som när man ätit något med kött. 

Vi har provat de vegetariska alternativen till färs som qourn och sojafärs men inget föll oss i smaken. Kycklingfärs är ett lättare alternativ om man ändå vill ha någon form av färs. Se bara till att krydda ordentligt då färsen i sig är ganska smaklös. 

Önskar er en bra start på helgen!